Jo idyllinen pihamaa saa satunnaisen vierailijan alitajuisesti hamuamaan katseellaan kaveria parijonoon. Vanhan kansakoulun ovi narahtaa kuten pitääkin, eteiseen kantautuu innostuneen tekemisen ääniä. Tämä on PAVE Arkkitehtien toimisto – paikka jossa kaikki ihmeet tapahtuvat.

Käytävää pitkin kävelyä säestävät satunnaiset naurunremakat ja keskittyneen ryhmätyön kuhina. Luokkahuoneiden ovilta välittyy tekemisen meininki; kirjoitetaan, piirretään, esitellään ja tehdään vieläkin parempaa. Ilmapiiri saa mielen odottamaan kellon soittoa välitunnin alkamisen merkiksi. Sitä käytetään kuitenkin harvoin, ja tuskinpa se tätä keskittymistä pystyisi herpaannuttamaan.

Nämä oppilaat ovat opiskelleet huomattavasti yli kansakoulun vaatimusten ja hioneet osaamistaan myös käytännön työssä. Taidot on huomattu ja niistä on palkittu. Halu oppia uutta ja kehittää taitoja on kuitenkin yhä vahva. Siksi kuunnellaan muita, jaetaan tietoa, tehdään yhdessä ja ponnistellaan koko porukan voimin kohti yhä korkeampia ulottuvuuksia.

PAVE Arkkitehdit PAVE Architects

Välillä on hyvä tuulettaa ajatuksia joenvarren ihastuttavissa maisemissa, syödä maittava lounas ruokalassa tai vaikkapa roikkua hetki jumppasalin voimistelurenkaissa. Vireys säilyy, ja sen avulla myös into keksiä vielä jokin asiakkaan toiveita oivaltavalla tavalla täydentävä yksityiskohta.

Paljon on tehty, paljon on saatu asioita eteenpäin. Pieni idean etiäinen vielä pilkottaa alitajunnassa. Nyt on takki kuitenkin tyhjä sen kirkastamiseksi, ihan niin kuin tuloksekkaan työnteon jälkeen pitääkin. Tästä on huomenna hyvä jatkaa.

Tyypillinen päivä toimistolla.

Ihmiset

Yhteystiedot

TOIMISTO

Hintantie 18
90500 Oulu

+358 8 818 4444
office(a)pavearkkitehdit.fi

TOIMIPISTE

Annankatu 16 B 44-47, 6.krs
00120 Helsinki